bergliot

logo HABI

Bedriftens historie

Firma Harald Bie ble etablert av den 16 år gamle kobber- og blikkenslageren Jon Jonassen Bie i 1845. I fire generasjoner frem til Jon Jonassen Bies oldebarn Helge Bie overtok i 1967 var firmaet først og fremst et kobber- og blikkenslagerverksted. I løpet av vel 170 år har firmaet utviklet seg til å bli et internasjonalt konsern oppdelt i flere selvstendige selskaper.

Hovedkontoret til den opprinnelige virksomheten innen kobber- og blikkenslagervirksomhet, som nå heter HABI as (1993) er på Forus i Stavanger, og er i dag et ledende firma innen ventilasjon og fasadebekledning, i 2002 ble det opprettet en avdeling for varmepumper.

 

Utviklingen fra det lille verkstedet som produserte utstyr til hus og hjem, som kjeler, baljer, melkespann, bøtter, kanner og kar på 1800-tallet, til det firma omfatter i dag har vært enorm. HABI er fortsatt i kontinuerlig utvikling, og er kjent i Stavanger som et solid firma med faglig dybde.

HABI as, innehar sentral godkjenning etter plan og bygningslovens høyeste tiltaksklasse for ventilasjon og kobber og blikkenslagerarbeider. Bedriften innehar også to mesterbrev, og stiller store krav til høyt kvalifiserte medarbeidere.

Bedriften har et godt innarbeidet kvalitetssikrings- og intern-kontrollsystem basert på NS-EN-ISO 9001. 

 

Vårt blikkenslagerverksted på over 1200 kvm har et av markedets mest avanserte CNC / datastyrte platebearbeidingsmaskiner, og ellers svært moderne utstyr.

 

Våre øvrige selskap i HABI gruppen omfatter også utleie av eiendom og eiendomsutvikling, i inn- og utland.