I 1845 ble firmaet Harald Bie etablert av den 16 år gamle kobber- og blikkenslageren Jon Jonassen Bie. I fire generasjoner, frem til Jon Jonassen Bies oldebarn Helge Bie overtok i 1967, var firmaet først og fremst et kobber- og blikkenslagerverksted. I over 175 år har firmaet utviklet seg til å bli et internasjonalt konsern, oppdelt i flere selvstendige selskaper. Firmaet er fortsatt i familien Bie’s eie og drives i dag av Anne Christine og Beate Bie.

HABI as, hovedkontoret til den opprinnelige virksomheten innen kobber- og blikkenslagervirksomhet, ble etablert i 1993. Vi holder til på Forus i Stavanger og er i dag et ledende firma innen ventilasjon og fasadebekledning.

Utviklingen fra det lille verkstedet som produserte utstyr til hus og hjem, som kjeler, baljer, melkespann, bøtter, kanner og kar på 1800-tallet, til det firmaet omfatter i dag, har vært enorm. HABI as er fortsatt i kontinuerlig utvikling, og er kjent i Stavanger som et solid firma med faglig dybde.

HABI as innehar sentral godkjenning etter plan- og bygningslovens høyeste tiltaksklasse for ventilasjon, og kobber- og blikkenslagerarbeider. Bedriften innehar også mesterbrev og stiller store krav til høyt kvalifiserte medarbeidere.

Bedriften har et godt innarbeidet kvalitetssikrings- og internkontrollsystem basert på NS-EN-ISO 9001 (:2015).

Vårt blikkenslagerverksted på over 1200 m2 har en av markedets mest avanserte CNC-maskin for platearbeiding og ellers svært moderne utstyr.

Våre øvrige selskap i HABI gruppen omfatter også utleie av eiendom og eiendomsutvikling, i inn- og utland.